Ans Meulepas

profielfoto ans_500x500_96_ZW

Fotografie Ans Meulepas

Iepenlaan 14
5453 KS  Langenboom

T 0486 43 19 17 / 06 36 30 05 69
E info@ansmeulepas.nl
W www.vakfotografieansmeulepas.nl

Fotograferen is ‘schrijven met licht’

Nou ben ik met de pen niet zo goed maar met een fototoestel schrijf ik des te beter. Ik beschouw het als een eer als mij, als sociaal fotograaf, een opdracht wordt gegund. Want het is nogal wat en getuigt van een groot vertrouwen als iemand het vastleggen van doorgaans de meest emotionele, niet vervangbare- en eenmalige momenten in zijn leven aan mij toevertrouwd.

Ik krijg maar één kans; het moet meteen goed. Dat maakt me alert, dat inspireert me, dat levert me energie en dat maakt me blij. Maar het brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee om de opdrachtgever niet teleur te stellen en een vraag zo optimaal mogelijk te beantwoorden.

Ik ga voor maximale kwaliteit voor een faire prijs, waarbij ik als professional niets aan het toeval overlaat. Ik zorg voor een optimale voorbereiding, zorg voor top-apparatuur, zorg voor optimale afwerking en nazorg van de opdracht en zorg ervoor bij te blijven in het vak.

Maar het is meer. Het is meer dan de ontspanknop indrukken. Er wordt ook sociaal intellectueel een beroep op me gedaan.

Wat als het stortregent op de mooiste dag van je leven of je staat stijf van de zenuwen? Wat als lichtomstandigheden op locatie verre van optimaal zijn? Wat als een locatie ruimte biedt voor 10 en je bent met 15? Wat als kinderen zich onmogelijk voor de lens gedragen?
Het vraagt langs het ambacht en het beheersen van de techniek, improvisatietalent, inlevingsvermogen, creativiteit en tact maar zeker ook doortastendheid.

Dat is mijn vak en dat is waar ik van houd. Een vak waarin de klant altijd koning is, van rechts komt en voorrang heeft.