skip to Main Content

Aukje Sieben

Aukje_klein

Care for Women Cuijk
Aukje Sieben

Gezondheidscentrum Cuijk
Irenestraat 33b
5361 SR  Grave

T 06 – 14 13 42 58
E a.sieben@careforwomen.nl
W wwww.aukjesieben.nl

Iedere vrouw komt vroeg of laat in de overgang. Maar gek genoeg herkennen we vaak de 1e signalen van de overgang helemaal niet en overkomt het ons eerder dan we denken. Omdat we niet weten dat in de overgang diverse klachten voorkomen, raken we in de war; zowel lichamelijk als mentaal verandert er ineens van alles. We herkennen onszelf vaak niet meer en de omgeving vraagt zich ook af wat er toch aan de hand is.

Wanneer je menstruatie nog normaal is en je geen opvliegers hebt, ben je volgens de meeste huisartsen niet in de overgang. De overgang duurt gemiddeld 7 jaar, dat is een hele lange tijd om je niet goed te voelen. Vrouwen slapen slecht, krijgen depressieve klachten, kunnen niets meer onthouden, hebben stemmingswisselingen, opvliegers en daarbovenop laat je libido het ook nog vaak afweten.

80% van de vrouwen heeft last van overgangsklachten, desondanks rust hier nog een behoorlijk taboe op. Ik merk in de praktijk dat het enorm helpt om te begrijpen wat er gebeurt in je lijf, maar ook om te weten dat er wél wat aan te doen is.

Ploeter niet 7 jaar door, maar gun jezelf je mooiste leven: ook in de overgang!
Je hoeft niet te wachten totdat het écht niet meer gaat, ik help je graag soepel door de overgang.

Back To Top